Web design

De ce să-ți faci un website responsive?

De ce să-ți faci un website responsive?

Conform unui raport anual publicat wearesocial.com în ianuarie 2020, s-a înregistrat o creștere a numărului de utilizatori de telefoane mobile, internet și social media, precum și a timpului petrecut de oameni pe internet, ilustrate mai jos. Sigur, creșterea aceasta este strâns legată de evoluția tehnologiei. Cu cât tehnologia este mai avansată și implicit mai interesantă, cu atât oamenii sunt mai interesați să petreacă timp folosind-o. Din numărul de utilizatori unici de telefoane mobile, 73% dețin telefoane din categoria smartphones, față de 69.6% în 2018. De fapt, din media de 6 ore și 43 minute petrecute pe internet, 3 ore și 22 de minute sunt dedicate telefonului mobil. Iar timpul petrecut pe internet a crescut cu 21 de minute față de 2014.

Date din raportul anual al wearesocial.com – Digital 2020

Așasar nu asistăm doar la o creștere a timpului petrecut pe internet, ci și la o creștere a timpului de folosire a telefonului mobil. Conform aceluiași raport, la nivel mondial, față de 2019, numărul persoanelor care posedă un card de credit a crescut cu 18%, aplicațiile serviciilor bancare sunt mai populare cu 35%, numărul de oameni care folosesc aplicații de ride-hailing (Uber, Lyft, Gett, ș.a.) este mai mare cu 24%, plata cu telefonul a înregistrat o creștere de 27%, numărul de oameni care dețin criptomonede a crescut cu 7% și toate categoriile de produse comercializate pe platformele de e-commerce au înregistrat o creștere între 4.9 și 19%. Este limpede că oamenii se împrietenesc din ce mai mult cu tehnologia în continuă avansare și se bucură de beneficiile ei.

Așadar este necesar să avem un website responsive, adică un website a cărui design să se adapteze pe ecranul utilizatorului. Dacă site-ul tău nu este responsive poți apela la serviciile noastre pentru un redesign.